12045610_10153530037851550_3320790965432045667_o.jpg
Comunicat de presă

Conferinţa generală – credincioşii din Europa aşteaptă să audă mesaje de încurajare şi despre modul de viaţă creştin

Credincioşi de pe tot cuprinsul Europei aşteaptă cu nerăbdare cea de A 185-a Conferinţă Generală Bianuală a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Sesiunile conferinţei vor fi transmise în direct de la Centrul de conferinţe din oraşul Salt Lake, din statul Utah din Statele Unite, începând cu ziua de sâmbătă, 26 septembrie 2015.

Membrii europeni şi prieteni ai Bisericii se vor aduna în casele de întruniri şi în propriile case pentru a asculta mesaje care inspiră şi îndrumă din partea membrilor Primei Preşedinţii şi a altor conducători ai Bisericii. Deşi sunt entuziasmaţi să audă cuvântări noi, mulţi sfinţi din zilele din urmă se pregătesc cugetând asupra a ceea ce s-a propovăduit în cadrul ultimei conferinţe generale desfăşurate în luna aprilie a acestui an.

„Luna aprilie a acestui an a fost foarte specială pentru mine, deoarece am primit atât de multe răspunsuri care mi-au dat curaj pentru mult timp”, a spus Marsida Veliu din Albania. „Aceasta mi-a adus nu doar curaj, ci şi un minunat sentiment de pace.”

Rima Avanesjan, din Germania, a cugetat asupra cuvintelor vârstnicului M. Russell Ballard. În cuvântarea sa, vârstnicul Ballard s-a adresat tinerilor din Biserică. Mesajul dânsului l-a încurajat pe Avanesjan să stabilească mai multe obiective asupra cărora să se concentreze până la următoarea conferinţă generală. „Unele dintre lucrurile asupra cărora am lucrat au fost studiul zilnic din scripturi şi oferirea donaţiei de post în fiecare lună. Faptul de a face ceva pentru bunăstarea mea spirituală şi cel de a face ceva pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi au reprezentat un echilibru potrivit.”

Tot aşa cum fiecare om este unic, celor credincioşi le pot rămâne în minte diferite subiecte după conferinţa generală. Inspiraţia personală îi îndrumă, adesea, pe ascultători către învăţături şi principii care sunt în mod deosebit importante pentru ei în acel moment. „Mi-a plăcut să aud toate cuvântările, însă cea care m-a impresionat cel mai mult a fost cea a vârstnicului Dale G. Renlund”, a spus Debbie Twigger, din Marea Britanie, în timp ce se gândea la ultima conferinţă. „Afirmaţia că «un sfânt este un păcătos care continuă să încerce» a avut un puternic impact asupra mea şi m-a ajutat să înţeleg că, deşi nu sunt perfectă, pot continua să încerc să devin mai asemănătoare lui Hristos.”

Soţul ei, Anthony C. Twigger, a adăugat: „După conferinţă, îmi place să parcurg indexul relatărilor din timpul conferinţei pentru a găsi subiectele la care s-a făcut cel mai des referire în cadrul conferinţei generale, pentru a putea să enunţ un subiect general. Ca de obicei, «Isus Hristos» a fost cel mai folosit, urmat de «ispăşire» şi «familie»”.

Membrii Bisericii se aşteaptă să aibă experienţe asemănătoare în timpul celei de A 185-a Conferinţe Generale Bianuale. Unii consideră că este important să noteze gândurile care-i inspiră în timpul conferinţei, pentru a le putea folosi ulterior. „Când urmărim Conferinţa Generală la capelă, aducem cu noi o foaie de hârtie pe care este tipărită o poză cu profetul, pe care notăm cuvintele care ne impresionează şi faptele pe care trebuie să le facem”, au spus Marie-Antoinette şi Charles Cuenot, din Franţa.

Mai jos este o listă cu sesiunile şi orele celei de A 185-a Conferinţe Generale Bianuale (toate sunt orele din oraşul Salt Lake, care înseamnă 9 ore în urma orei din România):

- sâmbătă, 26 sept., 18:00: Sesiunea Generală a Femeilor;

- sâmbătă, 3 oct., 10:00: Sesiunea de sâmbătă dimineaţă;

- sâmbătă, 3 oct., 14:00: Sesiunea de sâmbătă după-amiază;

- sâmbătă, 3 oct., 18:00: Sesiunea preoţiei;

- duminică, 4 oct., 10:00: Sesiunea de duminică dimineaţă;

- duminică, 4 oct., 14:00: Sesiunea de duminică după-amiază.

Transmisiuni în direct pe Internet şi alte informaţii vor fi disponibile pe www.lds.org. Traducerile tuturor cuvântărilor vor fi disponibile în săptămânile de după conferinţă.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.